Wanneer: Zaterdag 14 maart 2009
Waar: JJ’s Music House te Zoetermeer
Wat: avondlang optreden van SGP

Rond 6 uur ’s avonds werd begonnen met opbouwen, soundchecken en de oosterse maaltijd.
Rond half 9 kwamen de eerste toeschouwers binnen. Snel volgden er meer.
Half 10 begonnen we de eerste set. We hadden uitgekiend: drie sets van drie kwartier, pauzes van een kwartier, bij elkaar zo’n 3 uur. We hebben dit schema redelijk kunnen volgen.
Het spelen ging lekker en relaxed. Nog steeds hier en daar een tikkie te snel. Een toeschouwer zal het niet zijn opgevallen, maar als je merkt dat je vingers tussen de snaren blijven hangen bij het spelen, nou dan weet je ’t wel.
Bij de soundcheck hadden we al geprobeerd om de versterkers niet al te hard te zetten, maar helaas, ik heb nog een paar dagen last gehad van de “Ziekte van Bogner” 1). We stonden dan ook allemaal teveel naar links (rechts voor de kijkers) op elkaar op het podium en Gjan had rechts (links voor de kijkers) een heel voetbalveld voor zichzelf alleen. Moeten we volgende keer toch op letten. Hoe doen andere 5-mans-bands dat ?
Het publiek deed enthousiast mee, maar ja, het blijft eigen publiek, en dus een thuiswedstrijd. Veel publiek ging na de tweede set al weg. De echte die-hards bleven over (zoals mijn nichtje Milika van 9 jaar die maar niet naar huis wilde en voor het podium mee bleef headbangen).
Rond half 1 zat het optreden erop; moe – zou voor ons 3 sets ook teveel zijn ? – en voldaan.

1) Bogner is het merk gitaarversterker dat onze sologitarist gebruikt; deze versterker heeft kennelijk iets te hard in mijn oor staan toeteren.